Keurmerken

De cosmetica die je bij ons kunt bestellen natuurlijke cosmetica. Veel producten zijn gecertificeerd. Hieronder volgt een uitleg over de diverse certigicaten.  

EcoCert

EcoCert (sinds 1991) heeft zich gespecialiseerd in de certificering van biologische landbouwproducten en een van de grootste biologische certificering organisaties in de wereld.

Het garandeert dat de producten vrij zijn van:

  • Parabenen (chemische concerveringsmiddelen)
  • Producten uit de petrochemie
  • Synthetische parfums
  • Andere schadelijke, milieubelastende of hormoonverstorende ingrediënten

Meer info op de site Ecocert

 

CosmeBio

Cosmebio (sinds 2003) is een label voor cosmetica dat hoofdzakelijk (minimaal 95%) uit natuurlijke ingrediënten bestaat en voor minimaal 10% ingrediënten bevat afkomstig van biologische landbouw. Cosmebio wordt beheerd door een Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke en biologische cosmetica sector vertegenwoordigt. (leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria, verdelers)

Meer info op de site  Cosmebio

 

Leaping Bunny

Het logo Leaping Bunny (sinds 1996) mag alleen op verzorgingsproducten staan waarvan geen enkel ingrediënt is getest op dieren. Het biedt de beste garantie dat er geen nieuwe dierproeven worden gebruikt in elke fase van de productontwikkeling van het bedrijf, zijn laboratoria of leveranciers.

Kijk voor meer info op  www.leapingbunny.org, of op  gocrueltyfree.org

 

Vegan 

Het Vegan logo is een geregistreerd keurmerk en symboliseert dat een product voldoet aan de standaarden van The Vegan Society.  Het Vegan-keurmerk garandeert de veganistische samenstelling van de producten: ze bevatten geen dierlijke ingrediënten. Het Vegan keurmerk staat voor; dierproefvrije producten, vrij van dierlijke ingrediënten en er mag geen gebruik gemaakt zijn van dierlijke substanties etc.